Ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια και πράσινες πιπεριές 

Υλικά που θα χρειαστούμε :
(μερίδες : 2) 

Μια κούπα του καφέ ρύζι
Μία  μεγάλη πιπεριά
Ενα  μεγάλο κρεμμύδι
Ένα κ.γ. ζάχαρη καστανή
Μια κ.σ. ελαιόλαδο (ή και περισσότερο)
Ενα ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό ξηρό
Αλάτι,πιπέρι


 
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι
Κόβουμε σε λωρίδες το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα βάζουμε με λίγο νεράκι σε ένα τηγάνι έως ώτου πιούν το νερό τους και γίνουν λίγο πιο μαλακά. Η φωτιά δεν χρειάζεται να είναι δυνατή. Μόλις πιούν το νερό τους προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά απο λίγα δευτερόλεπτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το κρασί και σβήνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το βρασμένο μας ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε. 

Το ριζότο μας είναι ετοιμο ! 



Tip: Προσθέστε εάν θέλετε λίγο τριμμένο καρύδι στο γαρνίρισμα του ριζότου. 
        Όσον αφορά τη ζάχαρη,προτιμώ τη καστανή για το μαγείρεμα διότι δίνει     υγρασία στα φαγητά(λόγω περιεκτικότητάς της σε μελάσσα). Η λευκή ζάχαρη πηγαίνει εξίσσου στο ριζότο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου