Τι πιο εύκολο από μια σάλτσα ... αλ πέστο !
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε :
- Ένα πακέτο σπαγγέτι ή λαζανάκι
- 14 φύλλα βασιλικού
- Λίγο μαιντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 καρύδια τριμμένα
- Κουκουνάρι (κατά βούληση)
- 4 κουταλιές παρμεζάνα ή πεκορίνο
- 1 κούπα λάδι
- Λίγο νερό
- Πιπέρι (αλάτι εαν χρειάζεται)
Εκτέλεση :
Βάζουμε στο μίξερ όλα μας τα υλικά , εκτός απο το κουκουνάρι και πολτοποιούμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα αφού έχουμε προσθέσει και λιγο νεράκι σε περίπτωση που μας έχει βγεί πολύ πικτή.Τσιγαρίζουμε τα καυτά μακαρόνια για πολύ λίγο με το κουκουνάρι και ανακατέυουμε με τη σάλτσα μας.
Tip: Καλύτερο θα ήταν να μη βουτυρώσουμε τα μακαρόνια μας αλλά να τα τσιγαρίσουμε με μια σκελίδα σκόρδου και λίγο λαδάκι.
Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για κάθε εποχή του χρόνου!
το αγαπημενο μου φαγητο!
ΑπάντησηΔιαγραφήden mou aresei to pesto genika alla to pesto apo ta herakia sou einai ola ta lefta akomi k gia tous mi pestolatres!
ΑπάντησηΔιαγραφήpesta re anna :)
ΑπάντησηΔιαγραφήsas euxaristw polu !!! :))))
ΑπάντησηΔιαγραφή