Πατατάκια στο φούρνο με μουστάρδα



Πατάτα... ποτέ δεν λείπει από το σπίτι μας.. ας δοκιμάσουμε να την απολαύσουμε και μόνη της, χωρίς να τη συνοδεύει κάποιο κρεατικό.. απλά ένα πιάτο πατάτας! 

Υλικά :

  • 5 μέτριες πατάτες
  • λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ρεγγάτο ή όποιο τυρί προτιμάτε 

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες (ανάλογα πως μας αρέσει ) και τις τοποθετούμε στο ταψί μας, το οποίο είναι στρωμένο με λαδόκολα. 
Ανακατεύουμε τις πατάτες μαζί με το λάδι, το πιπέρι , τη μουστάρδα, το αλάτι και το κρεμμύδι το οποίο έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομματάκια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά(εξαρτάται από το πάχος της πατάτας) 
 Μόλις οι πατάτες μας γίνουν προσθέτουμε το τυρί της αρεσκείας μας.


Tip: Όσο πιο ψηλές είναι οι ροδελίτσες πατάτας , τόσο πιο γρήγορα θα γίνει το φαγητό μας! 

Επίσης ας θυμηθούμε :

Η πατάτα (επιστ. Στρύχνον το κονδυλόρριζονSolanum tuberosum) γνωστή και ώς "γεώμηλο", είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών (Solanaceae). Καλλιεργείται για τους εδώδιμους κόνδυλούς της οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας.
Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του Mεξικού, του Περού, της Xιλής και της Kολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν Ινδιάνοι,ΊνκαςAζτέκοι. Μεταφέρθηκε απο την Νότιο Αμερική στην Ισπανία απο Ισπανούς εξερευνητές και γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου