Κεφτεδάκια τομάτας

Ένας καλοκαιρινός μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι! 
Τι θα χρειαστούμε :


  • Τρεις μέτριες τομάτες
  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο regato
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 4 τριμμένες φρυγανιές
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι άσπρο
  • 4 κλαράκια μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά )
Εκτέλεση :
Σε μια λεκανίτσα κόβουμε σε κυβάκια  τη τομάτα προσέχοντας μη τη τρίψουμε και μη τη λιώσουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό με τον άνηθο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα μαζί με   τα τυριά , το αυγό, τη φρυγανιά και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μαλακά για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά  μόνο αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι πολύ αραιό για να πλαστεί σε μπαλάκια. 
Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας ζύμη στα χέρια μας και την πλάθουμε σαν κεφτεδάκι. Έπειτα ρίχνουμε τον κεφτέ σε ένα δισκάκι που έχουμε βάλει αλεύρι και το αλευρώνουμε καλά.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Αφού τελειώσουμε, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και όταν κάψει αρκετά το λάδι, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν ένα ροδαλό χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε . 
Τα συνοδεύει πολύ ωραία το ούζο και το λευκό κρασί! 

Tip: Τα κεφτεδάκια τομάτας αγαπάνε το γιαούρτι, γιαυτό μπορείτε να τα σερβίρετε με μία κουταλιά γιαούρτι. Δροσίζει και δίνει υπέροχη έξτρα γεύση. 




2 σχόλια: