Φάβα ... Ζωής!

Υλικά :

500 γρ. φάβα
ένα μεγάλο κρεμμύδι
Χυμός απο ένα λεμόνι (ή και παραπάνω)
20-25 κομμάτια κάπαρη
ελαιόλαδο (κατά βούληση)
δύο μπαχάρια 
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση : 

Βάζουμε τη φάβα μας σε μία κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό και προσθέτουμε τα δύο μπαχάρια. Όταν αρχίσει να βράζει , χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μαζεύουμε τον αφρό της για όσο χρειαστεί (έως και 5 λεπτάκια) και έπειτα κατεβάζουμε τη φωτιά στη μέτρια σκάλα. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Η φάβα μας έχει "γίνει" όταν αρχίζει και χυλώνει , οπότε προσέχουμε το νερό της μήπως χρειάζεται προσθήκη.
Εφόσον χυλώσει, βάζουμε φάβα και κρεμμύδι να πολτοποιηθούν,προσθέτουμε τη κάπαρη και εναλάξ το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Τη τρώμε έιτε χλιαρή είτε δροσερή απο το ψυγείο!




Tip: Καραμελώστε εάν επιθυμείτε  ένα κρεμμυδάκι μικρό (κρεμμύδι+ζάχαρη στο τηγάνι) για να "παντρέψετε" τη φάβα σας, δίνει μια εναλλακτική γεύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου