Χταπόδακι με κοφτό μακαρόνι

Θα χρειαστούμε τα εξής υλικά :

- 1 κιλό χταπόδι
- 6  κουταλιές της σούπας κοφτό μακαρονάκι  ( ή όσο παραπάνω εσείς θέλετε)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Μισό ματσάκι μαιντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- Ένα κον κασέ τομάτα ψιλοκομμένη 
- Ένα ποτηράκι του κρασιού ημίγλυκο κόκκινο κρασί 
- Άλάτι - πιπέρι κατά βούληση 

Εκτέλεση : 

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταποδάκι αφαιρώντας του τα μάτια και το δόντι και το κόβουμε σε κομματάκια. Φροντίζουμε να το ξεβγάλουμε με άφθονο νερό. 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να τσιγαριστεί το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο και σχεδόν αμέσως προσθέτουμε το χταπόδι ανακατέυοντας κάθε λίγο για περίπου 4 - 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά . 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά , βάζουμε 2 κούπες ζεστό νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά ή εως μαλακώσει το χταποδάκι μας. 
Μόλις μαλακώσει, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά  και προσθέτουμε το μακαρονάκι ελέγχοντας και το νερό αν είναι αρκετό για το βράσιμό του ( αλλιώς προσθέτουμε λίγο ακόμα ) . Σε αυτό το σημείο φροντίζουμε να ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μη μας κολλήσει το μακαρόνι στη κατσαρόλα. 
Σερβίρουμε τρίβοντας απο πάνω λίγο πιπεράκι ακόμα.


Tip:. Εάν δεν έχετε ημίγλυκο κρασάκι και έχετε ξηρό , τότε προσθέστε και μία κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη στο φαγητό.  Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε το ξινό αποτέλεσμα που μας δίνει η τομάτα.















,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου