Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Γευστικός ,εύκολος αλλά και αρωματικός χαλβάς  ! Η συνταγή είναι για 3-4 άτομα. (αν θέλετε για παραπάνω διπλασιάστε τις δόσεις)

Υλικά : 
- 1 φλιτζάνι χονδρό σιμιγδάλι 
- Μισό φλιτζάνι  ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη 
-  2 1/2 φλιτζάνια νερό
-  2-3 γαρίφαλα ( σπασμένα-θρυμματισμένα)
- Μια κουταλίτσα  του γλυκού κανέλλα
- 4 κουκουνάρια
- Μία κουταλιά της σούπας καρυδόψιχα ( ή και παραπάνω, ανάλογα πόσο καρύδι θέλουμε)
-  1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση : 

Σε μία μικρή κατσαρολίτσα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας να βράσουνε όλα μαζί : νερό, ζάχαρη,γαρίφαλο,κανέλλα και φλούδα λεμονιού για περίπου 3 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και όταν κάψει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατέυοντας  συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για να αποφύγουμε να μας "αρπάξει".  Όταν το σιμιγδάλι μας πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, χαμηλώνουμε  τη φωτιά προσθέτουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια ανακατεύοντας διαρκώς . Έπειτα βάζουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Μη σηκωθείτε και φύγετε απο τη κουζίνα... δεν αργεί να απορροφηθεί το νεράκι .. 
Σκεπάζουμε τον χαλβά με μία πετσέτα για κανένα τεταρτάκι και έπειτα τον φορμάρουμε  ή αν δεν αντέχουμε τον τρώμε και απο τη κατσαρόλα.. :P 






Tip : Πασπαλίζουμε με κανέλλα τον χαλβά ή και με ζάχαρη άχνη. Μή βάλετε παραπάνω από 2-3 γαρίφαλα γιατί έχουν έντονο άρωμα .







1 σχόλιο: