Λαζανάκια με κιμά σόγιας

Πρώτα απ'όλα ο κιμάς της σόγιας εκτός του ότι προσφέρει μια ελαφριά γεύση, μας δίνει και τις μισές θερμίδες (για όσους προσέχουν) απο τον κιμά. Η διαφορά είναι στη προετοιμασία που.. παίρνει λιγη ώρα παραπάνω  και περιέχει περισσότερα μπαχαρικά,απ'οτι συνήθως. Κατα τ'άλλα πρόκειται για ένα εξίσσου νόστιμο και οικονομικό φαγάκι!

Υλικά για 2-3 άτομα :
- Μισό πακέτο λαζανάκι ( ή και παραπάνω ανάλογα )
- 6 κουταλιές της σούπας κιμάς σόγιας
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ( ή όσο παραπάνω λαδάκι θέλουμε) 
- 1 πακετάκι κον κασέ ψιλοκομμένη τομάτα
- 1 ποτηράκι του κρασιού ημίγλυκο κρασί (άσπρο ή κόκκινο ή ροζέ)
- 1 ξύλο κανέλλας
- 1-2 μικρά μπαλάκια μπαχάρι 
- 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο 
- 1 μεγάλο κρεμμύδι 
- 2-3 πρέζες βασσιλικός 
- αλάτι,πιπέρι κατά βούληση 

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε τη σόγια για περίπου 20 λεπτά και έπειτα τη στραγγίζουμε και τη ξεπλένουμε πολύ καλά (2-3 χέρια). Βάζουμε το ελαιόλαδο στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο που είναι κομμένο στη μέση προσθέτωντας μετά απο λίγο τη σόγια και ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε μετά απο πολύ λίγο τη τομάτα, χλιαρό νεράκι περίπου δύο κούπες  και όλα μας τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, αφαιρούμε το ξύλο κανέλλας και το σκόρδο απο μέσα και έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μάς, κατά προτίμηση παρμεζάνα και .. τρωμε! 


Tip: Αφαιρούμε το ξύλο καννέλας απο το φαγητό μας για να αποφύγουμε τη τυχόν πικρή γεύση που θα δώσει .. επίσης αντί  για μπαχάρι σε όσους δεν το συμπαθούν μπορουμε να βάλουμε 2-3 γαριφαλάκια σπασμένα (γιατί έτσι απελευθερώνουν πιο πολύ άρωμα) . 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου