Ζάχαρη και Αλάτι...

Ο σκοπός μου σήμερα είναι να σας εντυπωσιάσω ακόμα περισσότερο .
Το μαγαζάκι -αν και όχι τόσο μικρό , βρίσκεται στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Το κτήριο νεοκλασσικό διώροφο με μεγάλη πλακόστρωτη αυλή, στρογγυλά τραπεζάκια και μια σιδερένια εξωτερική σκάλα που συνδέει τον κάτω με τον επάνω όροφο... ο οποίος ειδικέυεται στα cocktails ! ( ναι , επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή . δεν θα κρυώνετε , είναι σκεπασμένη )
Θα προτιμήσω όμως να επικεντρωθώ στον κάτω όροφο όπου και κάθησα και ξεφύλλισα το μενού , το οποίο έχει να προσφέρει κάτι σε ζάχαρη....αλλα και κατι σε αλάτι!
Αρχικά δοκιμάσαμε σοκολατόπιτα με γαλλικό καφέ αν και η περισσότερη ποικιλία σε γλυκά ήταν σιροπιαστά (μιαμ μιαμ) ..μπορώ όμως να πω πως η σοκολατόπιτα ήταν υπέροχη και κυρίως φρέσκια.
Έπειτα...όταν βράδιασε μας πρότειναν το πιάτο ημέρας.. χοιρινό κρεατάκι με πορτοκάλι . Πολύ προσεγμένο πιάτο όχι μόνο σε όψη αλλά και σε γεύση. Το λικεράκι μαστίχας δε για το τέλος , ήταν ότι έπρεπε μετά από  μια ποκιλία τυριών-αλλαντικων , μια πιατέλλα με μεσογειακά κεφτεδάκια και πολύ κρασί!
Όσον αφορά τωρα τις τιμές, θεωρώ πως είναι λογικές αλλά όχι σε όλα τα πιάτα οικονομικές. Όμως η ποιότητα, η ευγένεια όλου του προσωπικού, ο χώρος και η λεπτή του διακόσμηση, η μουσική ( μπορεί να ακουσεις jazz,funk,tango... κ.α.) και το καθαρό του το μπάνιο ,αξίζουν και με το παραπάνω τα 18-25 περίπου ευρώ το άτομο.


Πως θα το βρούμε : Ακριβώς απέναντι από το θερινό σινεμά Ριβιέρα και δίπλα στο Salero. Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια 



Tip: Μη διστάσετε να δοκιμάσετε το μαστίχα μοχίτο και..... για καλό δικό σας φροντίστε τουλάχιστον τις   ημέρες αιχμής να κλείσετε κάποιο τραπεζάκι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου