Ιμάμ, Μιάμ !

Χρειαζόμαστε :


5 μελιτζάνες μεγάλες 
1 κον κασέ ψιλοκομμένο τοματάκι
Μία μικρή φρέσκια τομάτα
1 μικρό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κρεμμύδια μικρά 
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Ένα σφηνοπότηρο κόκκινο κρασί 
Ελαιόλαδο
Αλάτι 
Πιπέρι


Εκτέλεση :


Προετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:  Αφαιρούμε 4 λωρίδες φλούδας ώστε να μείνουν 4 λωρίδες με φλούδα και 4 λωρίδες σάρκα εναλλάξ. Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος , έτσι ώστε να φύγει ένα κομμάτι και να μοιάζει σαν βαρκούλα. Τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι , για μισή ώρα.
Αφού περάσει η μισή ώρα και έχουν κάπως μαλακώσει , τις "σκάβουμε" αφαιρώντας λίγη ψίχα για να μπορέσει να μπει η γέμιση. Κατόπιν τις χαράζουμε σε διάφορα σημεία ελαφρά. 

Προετοιμάζουμε τη γέμιση :
 Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Ρίχνουμε τις τομάτες μας μαζί με τη ζάχαρη, το πιπέρι  και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα γύρω στα 10 λεπτά , όχι παραπάνω.
Τώρα γεμίζουμε τις μελιτζάνες και όση γέμιση έχει περισσέψει τη περιχύνουμε στο ταψί μας μαζί με ένα ποτήρι ζεστό νερό , το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 180 βαθμούς. 






Tip: Αν προτιμάμε το φαγητό μας πιο "δυνατό" , βάζουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο παραπάνω.
Επίσης μισή ώρα πριν σβήσουμε το φαγητό , τρίβουμε λίγο τυρί της αρεσκείας μας  πάνω από κάθε μελιτζάνα.

2 σχόλια:

  1. Οι συνταγές σου σκίζουν, τόσο από εμφάνιση/παρουσίαση όσο και από γεύση!
    Περιμένουμε να δούμε και κριτικές εστιατορίων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ sotosoul. Θα αναρτήσω λίαν συντόμως προσωπική μου κριτική για εστιατόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή