Γλυκό του κουταλιού Κεράσι !

Έχουμε και λέμε :


1 κιλό κεράσια κόκκινα κόκκινα
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
1 βανίλια
200 ml νερό 



Εκτέλεση :



Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο .
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν και να δέσει πολύ καλά το σιρόπι και έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το σιρόπι μας ρίχνουμε μέσα τα κεράσια.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει ξαφρίζοντας το, και στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Το αφήνουμε όλη νύχτα και αν το πρωί μας φαίνεται αραιό το σιρόπι  το ξαναβράζουμε για να δέσει καλά.

Tip : Και τι σημαίνει "δένει" το σιρόπι ; Σημαίνει γίνεται στέρεο και κολλάει ελαφρώς πάνω στο κουτάλι μας.  Επίσης συνοδεύεται πολύ ωραία με στραγγιστό γιαούρτι ή ακόμα και με παγωτό καϊμάκι! Για όσους δε το προτιμούν σκέτο.. λίγη κανέλα του προσθέτει έξτρα γεύση. 

Καλή επιτυχία !












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου