Φρούτα... ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΩ , τα πίνω!

Χμ...
Ομολογώ πως δεν ήταν ποτέ μέσα στις επιθυμίες μου να πάω να ανοίξω το ψυγείο, να βγάλω ένα μήλο και να το φάω όλο χαρά.Τις φορές μάλιστα που τολμούσα να το κάνω, έπειθα τον εαυτό μου πως είναι μόνο για το καλό μου και ότι έτσι και δεν φάω φρούτο , δεν θα έχει ο οργανισμός μου τα απαραίτητα αντισώματα για να αντέξει στα... μικρόβια που κυκλοφορούν!Με αυτόν το τρόπο κατάφερνα να τρώω κάθε μέρα και ένα μήλο. 
Το ίδιο συνεχίστηκε και με τα υπόλοιπα φρούτα.. πορτοκάλια,ακτινίδια κ.ο.κ. 
Παρ όλες τις προσπάθειες αυθυποβολής  , κουράστηκα και η συνήθεια του φρούτου μπήκε στο περιθώριο.
Γιαυτό και αποφάσισα να χαρίζω στον εαυτό μου ένα χυμό με φρούτα εποχής ο οποίος δεν με δυσαρεστεί καθόλου!
Να λοιπόν μια απλή συνταγή για να ξεκινάει το πρωινό μου(μας) :



-Μισή μπανάνα
-3 πορτοκάλια 
-1 μήλο
-1 ακτινίδιο 
-1 φράουλα 


Τα πολτοποιούμε όλα μαζί στο μπλέντερ , εκτός από τα πορτοκάλια φυσικά που τα έχουμε στύψει απο πριν! Ανάλογα με την εποχή , βάζουμε και τα κατάλληλα φρούτα. 
Σας πληροφορώ πως είναι ένα από τα πιο χορταστικά πρωινά! 

Tip: Αν μας αρέσουν τα ξινά, αντί για κόκκινο μήλο βάζουμε πράσινο και τα πορτοκάλια μας φροντίζουμε να είναι σαγκουίνια! 



Ας θυμηθούμε πόσο σημαντικά είναι ΚΑΙ τα φρούτα στη ζωή μας :


Τα φρούτα στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου

Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το πορτοκάλι είναι πλούσιο σεβιταμίνη C, η οποία αν δεν καταναλώνεται συχνά μπορεί ο άνθρωπος να οδηγηθεί σε σκορβούτο (ασθένεια στην οποία ματώνουν τα ούλα). Τα φρούτα μαζί με τα λαχανικά βρίσκονται στην δεύτερη βάση της διατροφικής πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής, σύμφωνα με την οποία ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει καθημερινά 5 μερίδες φρούτων.



1 σχόλιο:

  1. juice party loipon sti veranta sou twra pou anoikse k o kairos! k episis an prosthesoume k ligo roumi einai kalo k gia tin diathesi!!! hihihi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή