Φασολάκια στη κατσαρόλα (..που αλλού; )

Είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά ! 
Ο χρόνος που απαιτείται για τη προετοιμασία είναι περίπου 20 λεπτά , ενώ το φαγητό μας είναι έτοιμο σε μία ώρα το πολύ!

Τι θα χρειαστούμε :

Ένα σακουλάκι κατεψυγμένα φασολάκια πλατιά
Δύο μεγάλες πατάτες
Ένα κρεμμύδι (μεγάλο)
2-3 μπαχάρια (ξέρετε το μπαχαρικό που είναι σε μπαλάκια )
Ένα κύβο λαχανικών
Ένα κεσεδάκι κον κασέ τομάτας ψιλοκομμένο 
Νερό ζεστό
Λίγο λάδι
Πιπέρι 

Εκτέλεση :

Σε μία κατσαρόλα  ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πατάτες που έχουμε κόψει σε μεσαίου μεγέθους κύβους. Προσθέτουμε μετά από λίγο τα φασολάκια και ανακατεύουμε ώστε να μη μας κολλήσει το φαγητό. Δεν περνάνε 3 λεπτά και προσθέτουμε τη τομάτα μαζί με τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε.
Όταν το φαγητό μας πάρει βράση, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και ζεστό νερό (λίγο πιο πάνω από τη μέση της κατσαρόλας).
Κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας για μία ώρα. Στο εν τω μεταξύ  το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο ζεστό νερό.




Tip: Τα φασολάκια όπως και κάθε λαδερό φαγητό,  είναι πιο νόστιμα όταν καταναλώνονται χλιαρά και την επόμενη μέρα! Φυσικά ένα γενναιόδωρο κομμάτι φέτα είναι απαραίτητο συνοδευτικό.


Και... πως καταλαβαίνουμε ότι έχουν βράσει τα φασολάκια κι έχει γίνει το φαγητό ;
Πρώτα απ'όλα , τα φαγητό μας πρέπει να έχει σαλτσούλα ελάχιστα  παχύρρευστη και τα φασολάκια να μη μας λιώνουν στο στόμα- να "κρατάνε" ελαφρώς .  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου