Φακές με τομάτα

Μερίδες : 4

θα χρειαστούμε τα εξής :

2 ποτηράκια του κρασιού φακές
Ένα μεγάλο κρεμύδι
Μία σκελίδα σκόρδο
Μια μικρή καυτερή πιπερίτσα
Ένα κεσεδάκι τομάτα κον κασέ ψιλοκομμένη
Λίγο μαιντανό
Ένα φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο ( 4 κουτ.της σούπας)


Εκτέλεση :

Αρχικά βάζουμε τις φακές  σε μία κατσαρόλα με νερό να πάρουν τη πρώτη βράση. Έπειτα τις σουρώνουμε και τσιγαρίζουμε με το λάδι  το κρεμμύδι και το σκόρδο (οχι παραπάνω από ένα λεπτό) προσθέτουμε τις φακές,τη τομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε μέχρι περίπου τη μέση τη κατσαρόλα μας με νερό. Σιγοβράζουμε έως ώτου αρχίζει να χυλώνει το φαγητό μας. Γύρω στα 20 με 25 λεπτά (ανάλογα).

Οι φακές μας είναι έτοιμες!



Tip: Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο πάνω απο κάθε πιάτο (2-3 σταγόνες) . Προτιμήστε να μην βάλετε ξύδι-όπως συνηθίζεται και απολάυστε τις ζεστές !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου