Παραδοσιακού φύλλου τυρόπιτα

Τι θα χρειαστούμε :


Ένα πακέτο παραδοσιακό φύλλο  για πίτες (οποιαδήποτε μάρκα) 
3 αυγά
250 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια κίτρινο ήπιο στη γεύση τυρί 
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες ή 2 % 
Μία ιδέα πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση :


Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι, τα αυγά και το πιπέρι και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Λαδώνουμε το ταψί μας καλά και απλώνουμε 3 φύλλα παραδοσιακά λαδώνοντας τα και μεταξύ τους .
Ρίχνουμε το μείγμα τυριών και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Έπειτα , τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί μας τα γυρίζουμε και τα κάνουμε ρολό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις λεγόμενες "γωνίες" της τυρόπιτας. Βέβαια μπορούμε αν θέλουμε να τα κόψουμε και να μη τα χρησιμοποιήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση  ώρα ή μέχρι να δούμε το φαΐ μας να ροδίζει.


Tip : Πριν βάλω τη πίτα  στο φούρνο της  κάνω μικρές τρυπίτσες για να μπορέσει έτσι να "αναπνεύσει" και να ψηθεί καλύτερα. 









2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η παρουσίαση και θα ήθελα να τη δοκιμάσω αλλά θα ήθελα και φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. egw eixa tin timi na ti dokimasw kai itan eksairetiki!!! episis na pw oti itan teleios mezes gia prin kai meta tin paralia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή