Μίνι μπιφτεκάκια με σώς γιαούρτι

Μπελαλίδικη συνταγή δεν μπορώ να πώ... αξίζει όμως το κόπο γιατί μας αποζημιώνει με τη γεύση της! 
Για τα μπιφτεκάκια θα χρειαστούμε :

- 400 γρ. κιμά ανάμεικτο(μοσχάρι και χοιρινό)
- Δυο κρεμμύδια
- Δύο καρότα
- Ενα κεσεδάκι φρέσκα άσπρα μανιτάρια
- Δύο κολοκυθάκια
- Μαιντανό φρέσκο(μισό ματσάκι)
-Δύο σκελίδες σκόρδο
- Δύο αυγά
- Μια τομάτα μεγάλη
- Μοσχοκάρυδο
-Αλάτι,πιπέρι
-Ρίγανη(φρέσκια ή και ξερή)
-Ελαιόλαδο 

Για τη σώς γιαουρτιού θα χρειαστούμε :

- Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- Ένα κ.γ. μουστάρδα


Εκτέλεση :

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά μας,τα αυγά  και όλα τα υλικά ψιλοκομμένα. Προσοχή όχι λιωμένα,ψιλοκομμένα. Όσον αφορά τα μπαχαρικά και το λάδι, προσθέτουμε κατά βούληση. Εγώ σε αυτή τη συνταγή έβαλα ελάχιστο λάδι για να την κανω πιο διαιτητική. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα και έπειτα πλάθουμε τα μίνι μπιφτεκάκια μας σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης. 
Ετοιμάζουμε και τη σως γιαουρτιού και είμαστε έτοιμοι! 


Καλή μας όρεξη!

Tip: Αν σας αρέσει η κανέλλα,ρίξτε λιγάκι μέσα στα μπιφτεκάκια!


Spaghetti ολικής άλεσης με τομάτα και βασιλικό

Γιατί διάλεξα τα μακαρόνια ολικής άλεσης; Δεν υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος λόγος και ούτε είναι θέμα δίατας, να το θυμάστε αυτό. Τα προιόντα ολικής θεωρούνται πιο υγιεινά και όχι λιγότερο παχυντικά(!)
Για τα μακαρόνια με βασιλικό και τομάτα θα χρειαστούμε :


-ένα πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
-μια σκελίδα σκόρδο
-μερικά φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου
- μια μικρή τομάτα
-ελαιόλαδο
-αλάτι,πιπερι

Εκτέλεση :
 

Εφόσον βράσουμε τα μακαρόνια μας κρατώντας τα al dente, τα σουρώνουμε χωρίς να ρίξουμε νερό κρύο(όπως συνηθίζεται). Βάζουμε στη κατσαρόλα μας λίγο λάδι και έχοντας σβήσει τη φωτιά πετάμε μέσα τη σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση,τα μακαρόνια και τα φύλλα του βασιλικού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε κατά βούληση αλάτι και πιπέρι. Προς το τέλος προσθέτουμε τη τομάτα ψιλοκομμένη. 

Σερβίρουμε. 



Tip: Λίγη  τριμμένη παρμεζάνα θα ήταν ότι πρέπει!