Γκοφρέτα σοκολάτας με γιαούρτι

Λοιπόν...
Είναι ένα πολύ ωραίο επιδόρπιο και με όχι τόσες πολλές θερμίδες ..

Υλικά :

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
1 σοκοφρέτα υγείας ή όποια γκοφρέτα προτιμάμε

Εκτέλεση : 

Θρυμματίζουμε τη σοκοφρέτα πάνω από το γιαούρτι . Ανακατεύουμε και...Τρώμε !

Γλυκό του κουταλιού Κεράσι !

Έχουμε και λέμε :


1 κιλό κεράσια κόκκινα κόκκινα
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
1 βανίλια
200 ml νερό 



Εκτέλεση :



Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο .
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν και να δέσει πολύ καλά το σιρόπι και έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το σιρόπι μας ρίχνουμε μέσα τα κεράσια.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει ξαφρίζοντας το, και στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Το αφήνουμε όλη νύχτα και αν το πρωί μας φαίνεται αραιό το σιρόπι  το ξαναβράζουμε για να δέσει καλά.

Tip : Και τι σημαίνει "δένει" το σιρόπι ; Σημαίνει γίνεται στέρεο και κολλάει ελαφρώς πάνω στο κουτάλι μας.  Επίσης συνοδεύεται πολύ ωραία με στραγγιστό γιαούρτι ή ακόμα και με παγωτό καϊμάκι! Για όσους δε το προτιμούν σκέτο.. λίγη κανέλα του προσθέτει έξτρα γεύση. 

Καλή επιτυχία !












Σαλάτα με γαρίδες και τόνο



Θα χρειαστούμε :

8-10 μικρές αποφλοιωμένες γαρίδες
1 κεσεδάκι τόνος σε νερό ή σε λάδι
Μισό μαρούλι
Μισό αγγούρι
Μια μικρή σκελίδα σκόρδο
Άνηθο
2 παξιμαδάκια ολικής
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο


Εκτέλεση :

Αλατίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις ψήνουμε στο ηλεκτρικό γκριλ για 3 περίπου λεπτά ή τις βράζουμε (ανάλογα με τη προτίμησή μας) .
Κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Το σκόρδο το κόβουμε όσο το δυνατόν σε μικρότερα κομματάκια. Προσθέτουμε λάδι - ξύδι . Σερβίρουμε.

Tip: Σερβίρουμε τη σαλάτα ελαφρώς χλιαρή μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί ! :)

Ιμάμ, Μιάμ !

Χρειαζόμαστε :


5 μελιτζάνες μεγάλες 
1 κον κασέ ψιλοκομμένο τοματάκι
Μία μικρή φρέσκια τομάτα
1 μικρό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κρεμμύδια μικρά 
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Ένα σφηνοπότηρο κόκκινο κρασί 
Ελαιόλαδο
Αλάτι 
Πιπέρι


Εκτέλεση :


Προετοιμάζουμε τις μελιτζάνες:  Αφαιρούμε 4 λωρίδες φλούδας ώστε να μείνουν 4 λωρίδες με φλούδα και 4 λωρίδες σάρκα εναλλάξ. Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος , έτσι ώστε να φύγει ένα κομμάτι και να μοιάζει σαν βαρκούλα. Τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι , για μισή ώρα.
Αφού περάσει η μισή ώρα και έχουν κάπως μαλακώσει , τις "σκάβουμε" αφαιρώντας λίγη ψίχα για να μπορέσει να μπει η γέμιση. Κατόπιν τις χαράζουμε σε διάφορα σημεία ελαφρά. 

Προετοιμάζουμε τη γέμιση :
 Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Ρίχνουμε τις τομάτες μας μαζί με τη ζάχαρη, το πιπέρι  και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα γύρω στα 10 λεπτά , όχι παραπάνω.
Τώρα γεμίζουμε τις μελιτζάνες και όση γέμιση έχει περισσέψει τη περιχύνουμε στο ταψί μας μαζί με ένα ποτήρι ζεστό νερό , το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 180 βαθμούς. 






Tip: Αν προτιμάμε το φαγητό μας πιο "δυνατό" , βάζουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο παραπάνω.
Επίσης μισή ώρα πριν σβήσουμε το φαγητό , τρίβουμε λίγο τυρί της αρεσκείας μας  πάνω από κάθε μελιτζάνα.